Kaartje kiezen

Op deze pagina kun je zelf een kaartje op gevoel uitkiezen OF je kunt een kaartje uitkiezen nadat je op “draai de kaart(en) om” hebt geklikt.
Je hebt op deze manier zelf meer in de hand welk kaartje te gaat kiezen als je dat prettiger vindt dan het aan het toeval over te laten.

Het werkt hetzelfde:

  • Ga even rustig rechtop zitten met je voeten of de vloer.
  • Sluit je ogen en formuleer in gedachten je vraag.
  • Klik daarna eerst op “schud de kaarten” en kies vervolgens één of meerdere kaarten. Ze blijven omgedraaid als je op een andere klikt.
Ik heb deze kaarten allemaal zelf gemaakt.
Het kan zijn dat er kaarten op zijn kop getoond worden, dat klopt, dan is er een andere tekst die bij die kaart hoort.

Veel plezier!

Schud de kaarten.
Klik op de kaart en daarna nogmaals.
icon
Veilig

Veilig

Je moet er even doorheen… Het lijkt heel gevaarlijk en haast onmogelijk, maar je bent veilig. Het zal makkelijker gaan dan je denkt.

Voel je je onveilig? Ben je bang? Adem vertrouwen en “ik ben veilig” in.
Doe dat door rechtop met je voeten op de grond te gaan zitten. Sluit je ogen en denk of zeg hardop tegen jezelf : “Ik ben veilig!”. Doe dit net zo lang tot je voelt dat er iets veranderd in jezelf. Als dat goed genoeg voelt, dan kun je daarna nog : “Ik kan vertrouwen.” op dezelfde manier inademen.

icon
Communicatie

Communicatie

Van binnen naar buiten. Geef duidelijk aan wat je wilt en hoe jij je voelt.

Van buiten naar binnen. Ook als je het niet eens bent met een ander kun je toch samen een prachtige ervaring hebben.
Voel je je een vreemde eend in de bijt? Kun je zien dat ook jij perfect past in het geheel?

icon
Duidelijkheid

Duidelijkheid

De situatie lijkt erg onduidelijk, maar er zal binnenkort veel meer duidelijkheid komen. Ontspan maar, want je kunt op dit moment toch even niets doen.

Weet je wat je wilt in je leven?
Is hetgeen je nu doet echt hetgeen je op dit moment het liefste zou doen?

icon
Ontplooien

Ontplooien

Ga uit het bekende cirkeltje. Je kunt niet overzien wat er staat te gebeuren, maar dat is helemaal niet erg. Elke keer een stapje verder uit je comfortzone zorgt ook voor een heerlijke ruimte!

Creëer je eigen werkelijkheid. Je hebt alles in huis.

icon
Verbinding

Verbinding

De verbinding is er wel hoewel het niet erg zichtbaar of merkbaar is. Ga ervoor!

Door heel veel te praten kan de verbinding sterker en sterker worden. Ga met die ander iets leuks doen. Probeer elkaar nog beter te leren kennen.

icon
Onrust

Onrust

Richt je je aandacht versnippert over van allerlei verschillende dingen?
Dat is geen probleem als je je daar lekker bij voelt. Kijk maar naar het totaal, het is een prachtig geheel.

Voel je je prettig bij al die verschillende dingen? Is je aandacht echt nodig bij elk stukje?

icon
Muziek

Muziek

Wat heb je met muziek? Ga je dansen, zingen, of maak je het zelf? Misschien dat even lekker ontspannen met muziek de beste oplossing is op dit moment.

Als communicatie door spraak of gebaar niet toereikend is, kun je overgaan op het communiceren op zielsniveau, met bijv. muziek. Maar ook iemand in gedachten toespreken kan dingen veranderen en oplossen. Van hart tot hart… van ziel tot ziel.

icon
Anders

Anders

Durf jij anders te zijn? Gewoon omdat het kan? Waarom zou je precies doen wat anderen verwachten dat je moet doen. Maak het verschil. Stap uit het patroon!

Soms loopt het anders dan je verwacht. Maar dat hoeft niet te betekenen dat het minder goed is. Achteraf zul je waarschijnlijk blij zijn dat het zo anders gelopen is.

icon
Rode draad

Rode draad

Wat is de rode draad in dit verhaal? Komt er iets terug, maar steeds vermomd en net een beetje anders?

Neem afscheid van een steeds terugkerend verhaal in je leven. Het is geweest… het is klaar. Je mag en kunt nu door.

icon
Perfectie

Perfectie

Dit lijkt perfect… toch is het dat niet.
Het mag best wat luchtiger allemaal, je zult merken dat het resultaat toch hetzelfde is. Leg de lat niet te hoog. Ontspan maar.

Wees maar een beetje aardig voor de perfectionist in jezelf. Het hoeft echt niet zo perfect allemaal. Ga even de natuur in… geniet van al dat leven.

icon
Victorie

Victorie

Je bereikt je doel! Je hebt er hard voor gewerkt, maar het einde is al er al of zeer nabij! Gefeliciteerd, tijd voor een feestje!

Tijd voor een feestje! Heb je iets te vieren? Doe dat dan echt. Nodig vrienden uit die je gesteund hebben en geniet van het bereikte!

icon
Lief zijn voor jezelf

Lief zijn voor jezelf

Lief zijn voor jezelf is best lastig hè? Blijf lekker oefenen. Het is echt een kwestie van blijven doorgaan tot het je lukt. En ik weet zeker dat dat zal gaan gebeuren als je het wilt.

Wat kun je op dit moment doen om zo lief mogelijk te zijn voor jezelf? Kijk eens naar alle verschillende bubbeltjes in deze tekening. Het hoeven geen grote dingen te zijn… het mogen ook kleine dingetjes zijn. Geef jezelf in gedachten bijv. eens een schouderklopje.

icon
Verandering

Verandering

Is het tijd voor verandering? Er is niet veel nodig om te veranderen. Houd je eigen grens goed in de gaten, maar ga de verandering aan!

Er zal waarschijnlijk toch iets gaan veranderen. Kijk waar je je focus legt, want die bepaald welke vorm het zal gaan aannemen.

icon
Verrijzen

Verrijzen

Ja, het is tijd om jezelf helemaal te laten zien. Je mag er zijn. Sluit je ogen en zeg dat in gedachten tegen jezelf (of hardop!) IK MAG ER ZIJN!

Na een tijd van veel naar buiten treden is het nu tijd om even wat gas terug te nemen. Richt je ook op je eigen welbevinden.

icon
Centreren

Centreren

Als de omgeving wat overweldigend is, focus dan op het centrum van jezelf. Dat kan je hart zijn of je buik ter hoogte van je navel. Adem rustig in door je neus naar je hart of je buik. Voel hoe de omgeving vanzelf minder belangrijk lijkt te worden. Je kiest even voor jezelf en dat mag.

Als je een steen in het water gooit, dan komen er allemaal kringen… kijk eens wat deze mandala met je doet als je je voorstelt dat dit ook zo werkt…

icon
Je staat er niet alleen voor

Je staat er niet alleen voor

In moeilijke tijden is het fijn om je te realiseren dat je er niet alleen voor staat. Om je heen zijn zichtbaar en onzichtbaar energieën die jou kunnen bijstaan. Je moet het alleen wel even vragen.

Afscheid? Verdriet? Juist dan leer je je echte vrienden kennen. Accepteer de hulp en de steun die je kunt krijgen.

icon
Go with the flow

Go with the flow

Laat al het verzet gaan. Geef je over. Ontspan en laat je meevoeren. Het komt goed.

Zijn er twee tegenovergestelde uitkomsten in deze situatie? Zo lijkt het misschien op dit moment. Toch zal het rechts- of linksom uiteindelijk tot hetzelfde resultaat leiden.

icon
Mogelijkheden

Mogelijkheden

Kun je voelen dat er veel meer mogelijk is dan je op dit moment denkt?

Er zijn vele mogelijkheden. Pas als jij durft te kiezen zal er duidelijkheid komen. Kies met je hart. Niet met je hoofd.

icon
Liefde

Liefde

Je bent goed bezig! Je luistert goed naar jezelf en je doet waar jij je goed bij voelt. Ga zo door!

Ben je aardig genoeg voor jezelf?
Ja… voor anderen is geen probleem, maar vergeet jezelf niet!

icon
Stralen

Stralen

Ga maar lekker stralen! Je hebt alles in huis om een prachtige stralende ster te zijn! Anderen zullen jouw voorbeeld volgen.

Geloof je in een hiernamaals? Kijk dan vanavond eens naar de sterren… Voel de verbinding die je hebt met het hiernamaals, of voel eens of je iets kunt voelen wat buiten jouw comfortzone ligt…

icon
Vrijheid

Vrijheid

Vier het leven op jouw eigen manier! Je bent vrij! Laat alle beklemmende en beperkende gedachten los.

Het is tijd om je vleugels uit te slaan en voor jezelf te kiezen. Je bent vrij om te doen waar je je zelf het prettigst bij voelt.

icon
Herkenning

Herkenning

Lijkt niets meer zoals het vroeger was? Ben je je houvast kwijt? Nieuwe manieren om je leven invulling te geven zullen komen. Zet je voeten goed stevig op de grond en voel hoe je voeten op de grond rusten. Beweeg je tenen of stamp even een beetje met je voeten als je het gevoel hebt dat je niet stevig genoeg in je vel zit. Adem in gedachten naar je voeten toe.

Hoe wil je groeien in je leven, je kunt alle kanten op! Houd wel goed contact met de aarde. Ga niet zweven. Maak een keus en ga ervoor!

icon
Evenwicht

Evenwicht

Zorg voor een fijne balans. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor de mensen om je heen.

Is er genoeg balans tussen wat je belangrijk vindt voor je werk en wat je belangrijk vindt voor tijd die je vrij kunt besteden?
Het mag in evenwicht komen. Stap uit de routine die je zoveel tijd kost.

icon
Kom maar binnen

Kom maar binnen

Stel jezelf open voor iets nieuws.
Houd je het tegen? Je hoeft alleen de deur (naar je hart?) te openen.

Tijd om even rust en Licht in te ademen. De wereld lijkt op zijn kop te staan. Ga zitten en sluit je ogen. Adem dan diep in door je neus. Laat de adem zo diep mogelijk door rollen naar je buik. Doe dit een paar keer. Adem telkens ook rustig uit door je neus.

icon
Facetten

Facetten

De situatie heeft vele facetten. Zie je ze echt allemaal wel? Er is licht en er is donker. Het hoort vaak bij elkaar. Ze versterken elkaar.

Waar richt je je aandacht op? De hoogte of de dieptepunten? Wat je aandacht geeft groeit.

icon
Lagen

Lagen

Het kan zijn dat er nu een situatie voordoet die je in het verleden ook al eens bent tegengekomen. Dit keer is dan weer een verdieping in het helende proces. Net als bij een ui… laagje voor laagje… tot aan de kern.

Welk laagje spreekt je het meest aan? Richt daar even volledig je aandacht op. Heb je dat het meest nodig op dit moment? Zie je ook de oplossing?

icon
Alles grijpt in elkaar

Alles grijpt in elkaar

Ook al voel je je maar een klein radartje in het, wellicht onoverzichtelijke geheel, toch ben jij heel belangrijk in deze situatie.

Het kan zijn dat je iets meer hulp of inzet van anderen mag gaan inroepen. Samen ben je sterk.

icon
Kwaliteiten

Kwaliteiten

Liefdevol mag je naar jezelf kijken. Je hebt zoveel verschillende kwaliteiten! Laat ze allemaal aan bod komen.

Gebruik je alle kwaliteiten die je hebt? Misschien zijn er toch nog kwaliteiten te ontdekken die je niet verwacht had te hebben.

icon
In of uit?

In of uit?

Help jij jezelf met jouw gedachten de vrolijke kant uit? Of denk je jezelf de put in? Jij bent de baas hè? Kies maar!

Soms is het nodig om helemaal onderin de put te ontdekken hoe de situatie in elkaar steekt. Zodra je de bodem hebt geraakt krijg je vleugels om weer naar boven te vliegen.

icon
Verbondenheid

Verbondenheid

Ook al ben je totaal anders geworden je blijft altijd verbonden met je oude ik. Niet als ballast maar als totaal liefdevol wezen. Oude delen mogen er ook zijn, maar hoeven niet langer “in de weg” te zitten. Accepteer dat ze er zijn.

Heb je het gevoel jezelf kwijt te zijn?
Hoe kun je de verbondenheid met jouw liefdevolle “ik” herstellen?
Sluit je ogen en adem één maal diep in en uit.
Vraag aan jouw liefdevolle ik of je een teken van verbondenheid mag ontvangen. Wacht af door je voor te stellen dat je naar een toneelstuk gaat kijken. De gordijnen zijn net geopend en je wacht af tot het gaat beginnen. Kijk de komende uren (soms dagen) ook eens naar alle tekens die je krijgt. Het is er… je hoeft er alleen maar om te vragen.

icon
Dankbaar

Dankbaar

Wat heb je veel om dankbaar voor te zijn. Kun je dat zelf ook zien?
Als dat moeilijk is op dit moment adem dan even met deze kaart en voel de liefde voor het leven weer opborrelen.

Mensen zijn je dankbaar. Soms heb je zelf nog niet in de gaten hoe belangrijk de dingen zijn die je voor anderen doet. Maar loop jezelf niet voorbij. Jij mag zelf ook ontvangen.

icon
Loslaten

Loslaten

Alles is zoals het al jaren is. Wil je dat nog langer? Stap er eens uit als je er genoeg van hebt. Doorbreek jarenlange tradities.

Welke patronen volg jij vanuit je hart? Zijn het jouw patronen of die van anderen? Je kan ook andere invulling ontdekken.

icon
Je eigen wereld

Je eigen wereld

Heb je het gevoel dat iedereen maar in zijn eigen wereldje aan het leven is? Maak weer contact door naar alle overéénkomsten te kijken.

Trek je even terug in je eigen wereld. Laat de anderen los en richt je echt even alleen maar op jezelf.