Over mij:

Mijn naam is Antonique.

Ik ben moeder van 4 kinderen. Ook heb ik intussen 4 schoonkinderen en 4 kleinkinderen.
Ik werk als opticien.

Jarenlang zocht ik naar een oplossing om over mijn depressieve klachten en stemmingswisselingen heen te komen.
Ik volgde heel veel therapieën, maar niets hielp me echt helemaal van mijn klachten af.
Toen kwam ik “per ongeluk” in aanraking met de Bewuste Ademhaling waarmee je contact kunt maken met je diepste innerlijk.

Dat veranderde mijn leven drastisch!
Ik leerde omgaan met mijn klachten.
Ik werd van een doemdenker een levensgenieter!
Ik werd ervaringsdeskundige in het Simpel Mezelf Zijn!

Ik heb daardoor allerlei hobby’s kunnen ontwikkelen.

Bijv. foto- en videograferen, daarnaast maakte ik graag websites.
(Als je in het menu onder “Home” kijkt, dan kom je op de oude site die ik bijna 10 jaar geleden voor mezelf maakte.
Hier staan nog veel bruikbare tips en trucs, maar sommige linken werken niet meer.)
Verder vind ik met Encoustic art werken of een Mandala maken erg leuk.

Op deze site komt alles bij elkaar!

Antonique de Lange

Opleiding:

Diploma Soulbreath

Soul ReConnection Facilitator,
Opleiding gevolgd bij “Soulbreath” van Kata en Erno van Doesselaar.

Ook heb ik Mandala’s leren tekenen en heb ik een cursus Jezelf Coachen met Encoustic Art gedaan.

Ervaringsdeskundige.

Het jaar 2021 was voor mij persoonlijk ineens nog een extra zwaar jaar.
Ons gezin werd getroffen door een situatie die je gelukkig alleen zo nu en dan op het journaal hoort. Mijn kinderen hadden genoeg aan zichzelf, hoewel ik ook altijd op hen kon leunen als ik dat wilde en ik er zoveel mogelijk probeerde te zijn voor hen.
Ik heb me de eerste maanden zoveel mogelijk zelf, met hulp van een vriendin, kunnen redden, maar mijn suïcidale gevoelens kwamen door onterecht schuldgevoel en het feit dat mijn leven ineens volledig op zijn kop stond helemaal terug.

Uit liefde voor mezelf en mijn wil om te leven heb ik toen wel weer hulp van de GGZ gezocht. Ook kreeg ik andere hulp via de gemeente en had ik hele lieve collega’s en werk die mij steunden naast alle lieve familie en vrienden.  Ik ben een rijk mens!
Ik kon mijn verhaal kwijt bij de GGZ dames en ik werd geholpen de dingen weer in perspectief te zien en om mijzelf weer helemaal terug te vinden. (mede doordat één van de dames ook ademsessies met me deed)

VoorNu:

Daardoor kon ik zelfs boven mezelf uitstijgen!
Ik was ineens bijv. weer bang om het bos in te gaan. Zeker nu ik dat na de dood van mijn hond (ook 2021) echt helemaal alleen moest doen. De wolven waren een nachtmerrie die ik al als kind had gehad. Nu liepen ze werkelijk om mijn huisje in het bos…. Ik besloot mijn angst aan te gaan en de wolven op zoeken. Zo diep in het bos dat ik geen bereik meer had. Alleen op nieuwe paadjes. Zo nu en dan stoppend om te ademen.  Het is me gelukt!

Ook zong ik helemaal buiten mijn comfortzone in een mini koortje van 4 mensen. In 1 microfoon met mijn zoon die bas zingt… (Überhaupt voor het eerst met een microfoon, maar nu ook met watje in mijn oor aan de kant dat mijn zoon in mijn oor stond te zingen omdat ik anders de rest niet kon horen) in een live uitzending die door mijn hele woonplaats en daarbuiten gevolgd kon worden. Sommige stukken zelfs even helemaal solo…. maar met 1 sopraan, 1 alt, 1 tenor en 1 bas, was dat natuurlijk sowieso al behoorlijk solo.
Ook hierbij werd ik rustig door bewust ademen van tevoren.  En het was nog best oké wat we deden.  Niet zo mooi als wanneer je elkaar gewoon onversterkt kunt horen, maar voor deze omstandigheden echt wel goed.

Natuurlijk heb ik nog best wel eens dingen waar ik normaal gesproken totaal van slag van zou zijn geraakt. En eerlijk is eerlijk… ik ben ook nog wel eens even van slag.  Maar ik begin steeds meer weer in balans te komen en volledig van mezelf te houden.

Wat was dit een extra uitdaging! Ik kan nu helemaal zeggen dat ik “alles” heb meegemaakt….. helaas.

Ik ben dus met recht een Ervaringsdeskundige* geworden.  Je kunt daarvoor een opleiding krijgen en ik besloot in 2022 die opleiding te gaan volgen.
Ik kan nu zelfs zeggen dat ik gediplomeerd ervaringsdeskundige ben.  Ook deed ik intern bij mijn werk als opticien het ontbrekende deel “oogmeting”.  En mag ik dus ook als volledig gediplomeerd opticien mijn werk doen.

Ik heb gemerkt dat “je verhaal doen, daarmee ademen en dan accepteren dat het is zoals het is” erg belangrijk is.
Je komt met het ademen bij je diepste Zijn en soms krijg je dan ook nog nieuwe inzichten.
Maar gehoord worden, gezien worden en totaal geaccepteerd worden zoals je Bent op dat moment,  is het allerbelangrijkste.
IK BEN.