Simpel Jezelf Zijn methode

De methode die ik heb ontwikkeld is een combinatie van Bewust Ademen en een soort trauma verwerking.

Zodra je bij mij aankomt gaan we eerst rustig een kopje thee of koffie drinken met iets lekkers. Ondertussen vertel je waarom je komt en waar je graag aan wilt “werken”.
Vervolgens gaat de sessie beginnen.

Tijdens de sessie ga je contact maken met je diepste innerlijk. Als dat contact gelegd is gaan we kijken naar de vraag die jij hebt verteld tijdens het gesprek. We kiezen een “plaatje of gevoel” in je hoofd of lichaam dat het meest overéénkomt met het probleem. En vervolgens gaan we bij allerlei lagen dieper op zoek naar de oorzaak van het probleem.  Dat gaat heel eenvoudig door steeds het gevoel of het plaatje dat er dan weer tevoorschijn komt even helemaal toe te staan.
Jouw diepste innerlijk weet waar je heen moet en die leidt eigenlijk jouzelf naar de kern.
Ik ben er om je faciliteren en je doet dus in principe alles zelf.
Ook kun je op elk moment zelf besluiten dat je er niet mee door wilt gaan als je dat wilt. Jouw diepste innerlijk weet precies wat je nodig hebt en hoever je kunt gaan op zo’n moment en zal je niet verder laten gaan dan je aan kunt.

Als de sessie klaar is gaan we nog even iets drinken, eten en napraten voordat ik je weer naar huis toe laat gaan. Dit is ook belangrijk omdat het toch een best pittige ervaring kan zijn.
Mocht je daarna nog vragen hebben dan mag je altijd contact met me opnemen.

Voor veel problemen is één sessie vaak voldoende. Soms kan het fijn zijn om nog een vervolg sessie te doen. Mocht je dat willen dan kunnen we nog wat afspreken voor een volgend moment.

Het totaal duurt meestal rond de 3 uur. Maar zorg ervoor dat je niet vlak erna iets inpland… want je moet even echt kunnen ontspannen!

Simpel Jezelf Zijn Methode, voorwaarden.

Mijn methode bestaat uit een paar pijlers waar jij je goed bij moet voelen. Voel je dat niet…. dan heeft het echt totaal geen zin om contact met mij op te nemen voor een sessie.

–  Eigen verantwoordelijkheid nemen: Ik wilde mijn leven zelf veranderen. Dat is ook iets wat echt alleen JIJ kunt in JOUW leven. Uiteraard gaan we wel oud zeer behandelen, maar daarbij ben jij degene die vanaf nu jouw leven kan vormen. Wil jij die verantwoordelijkheid nemen?

–  Spiritueel: Ik merkte door allerlei alternatieve therapieën dat er absoluut meer moest zijn tussen hemel en aarde en dat terwijl ik atheïstisch was opgevoed. Gelukkig had ik door die opvoeding weinig last van dogma’s en kon ik mijn eigen invulling aan “God” of hoe je het ook wilt noemen, geven. We gaan contact maken met jouw diepste “ik” en dat kan een spirituele ervaring zijn.

–  Openheid: We gaan tot de kern van jouw depressie of probleem komen. Daarvoor is het noodzakelijk dat je open staat om inderdaad even het oude zeer aan te raken. Dat kan heel beangstigend zijn, maar door mijn jarenlange ervaring weet ik hoever ik kan gaan en hoe ik jou kan begeleiden in dat proces. Het is bij deze methode absoluut niet nodig om allerlei pijn en angsten te herbeleven, maar ze moeten wel heel even gezien en erkend worden.

Voorwaarde is ook nog:

–  Je bent op dit moment niet opgenomen of onder behandeling van een psychiater of psycholoog. Ik wil absoluut geen andere reguliere behandelingen verstoren of onderbreken.

–  Je gaat akkoord met alle algemene voorwaarden. (die ga ik nog maken, maar die staan nog niet online op dit moment omdat ik nog bezig ben met de site)