Spiritualiteit met beide benen op de grond.

Je hebt een mindfulness cursus gedaan, maar je wilt eigenlijk meer, zonder zweverig te worden?

Dan leer ik jou graag hoe je spiritualiteit op een simpele en niet zweverige manier toepast in je leven.

Ik ben zelf absoluut geen zweverig type (vraag maar aan de mensen om me heen ;)), toch ben ik zo spiritueel als het maar kan. Laatst zei iemand nog tegen me: “Wordt het niet eens tijd dat je gelovig wordt? “….. hahahhaha dat was het grootste compliment dat ik kon krijgen. Want ik ben bijna bij elke ademhaling bezig met spiritualiteit. Maar ik hou echt niet van die hocus pocus.
Van al die moeilijke termen en hoogdravende dingen die je vaak tegenkomt snap ik de essentie. Maar ik geef daar simpele termen aan en ik weet dat dit iets is wat iedereen zou kunnen als hij of zij zich hiertoe aangetrokken voelt. Ik hou van kernachtig bezig zijn. Zonder al te veel gedoe.

Welke hulpmiddelen gebruik ik verder:

Rust van het bos.

Ik kan gebruik maken van een caravan in een heel rustig stuk bos.
We kunnen daar ondertussen wandelen of gewoon lekker zitten.

Kaartendeck

Het kan fijn zijn om even een aanwijzing te krijgen via een kaartendeck.
Ik ben in het bezit van diverse kaartendecks die ik in de loop van de jaren gekregen, gekocht en zelf gemaakt heb.

Kaartendecks

Klankschalen

Een klankschaal zet als het ware als je cellen weer even lekker op zijn plek. Ook kun je er een steeds diepere staat van “in jezelf keren” mee bereiken.

Tijdens een sessie krijg ik soms door dat ik een klankschaal kan gebruiken. Mocht dat niet gebeuren en je wilt het toch graag ervaren… vraag er gewoon even om!